Medische zorg

Het is onthutsend om te horen en te zien dat kinderen verwaarloosd worden of erger nog komen te overlijden omdat er geen geld is om naar een (goed) ziekenhuis te gaan en/of de juiste medicatie niet kunnen betalen.

Stichting The Pearls of Africa stelt zich als doel om het aantal zieke kinderen rondom Jinja al dan niet ten gevolge van ondervoeding terug te dringen. Niet alleen door het betalen van de nodige medicatie maar ook door het geven van voorlichting om zo te voorkomen dat medicatie in de toekomst overbodig wordt.

Safina

Safina nu dankzij de operatie!Safina vlak na haar geboorte en vóór de operatieSafina werd geboren in een arm dorpje vlakbij Bussaana zo’n 20 kilometer van Jinja. Na de geboorte werd direct duidelijk dat er iets mis was met dit meisje. Safina werd geboren met een open ruggetje. Een operatie is voor haar ouders niet te betalen wat inhield dat Safina zonder hulp van buitenaf snel zou komen te overlijden. Via Jennie, een vriendin van ons, hoorden we van dit schreinende verhaal. Jennie werkt als vrijwilligster in een school in Bussaana en kwam zo in contact met de moeder van Safina. Stichting The Pearls of Africa heeft in samenwerking met nog een sponsor gelukkig snel kunnen zorgdragen voor de kosten van de operatie waardoor de chirurgen Safina hebben kunnen redden. Nu, een jaar later, gaat het naar omstandigheden goed met haar!