Nieuwsbrief juli 2019

 Heel De Brug bakt!

Nadat we van een mooie reis naar Oeganda alweer even terug zijn, kijken we terug op een waardevolle reis. Tof dat we als gezin even terug mochten keren en nog mooier om te zien hoe we in Nederland allemaal weer onze plek gevonden hebben.

Tijd om een nieuwe actie op te zetten en te kijken hoe we vanuit Nederland The Pearls in goede banen verder kunnen leiden.
Gelukkig hebben we een enthousiast actieteam dat altijd bereid is om een leuke actie op te zetten en zo geld in te zamelen voor The Pearls.

Zo hebben ze begin mei een hele zaterdag in de keuken gestaan om ongeveer 450 cupcakes te bakken om deze zondag na de dienst te kunnen verkopen. Ze zagen er zo goed uit dat ze na een kwartier helemaal uitverkocht waren. Dit leverde ruim € 450,- op! Super mooi bedrag waar we weer een hoop mooi werk van kunnen doen. Naast de verkoop van de cup cakes hebben we ook een oproep gedaan voor persoonlijke sponsors. We hebben nu in totaal ongeveer 50 sponsorkids/jongeren in ons programma. Sommige hiervan hebben een persoonlijke sponsor. Dit werkt 2 kanten op heel bijzonder, het verbindt!  Leuk voor de sponsor, want ze krijgen een paar keer per jaar een foto, een update van hun schoolresultaten en soms zelfs een filmpje. Bijzonder voor de studenten, omdat ze weten dat er iemand uit dat verre, onbereikbare Nederland om hen geeft en de moeite neemt om hun schoolgeld  te betalen. Ook vragen wij van de sponsor om een foto en een kort verhaaltje over zichzelf (gewoon via whats app) te sturen en dan laat Kate het aan de student zien. Dit is voor de student van onschatbare waarde.

Na dit verhaal ook in de kerk gedaan te hebben, hadden we van verschillende jongeren een profiel opgemaakt met een foto en een kort verhaal. Na deze actie hebben we 10! studenten kunnen koppelen aan hun nieuwe sponsor. Een hoop extra werk, maar o, zo tof en speciaal. Zo mooi dat we vanuit Nederland die verbinding kunnen maken! En de reacties van de studenten, als Kate ze vertelt dat ze een persoonlijke sponsor hebben..... onbetaalbaar.

Mocht je enthousiast zijn na dit verhaal en heb je interesse in persoonlijke sponsoring en wil je ook echt betrokken zijn, laat het ons weten, want we hebben nog een paar toppers in de aanbieding!

We hebben ook regelmatig contact via whatsapp met Dinah. Dinah is onze contactpersoon voor de middelbare school waar veel van The Pearls op zitten. Zij houdt naast Kate ook ons op de hoogte. Ze is een betrokken vrouw met haar hart op de goede plaats en maakt nooit misbruik van ons, maar als het echt echt nodig is vraagt ze om hulp. Als er goede studenten dreigen uit te vallen omdat er geen geld meer is voor schoolgeld, vraagt zij in uiterste nood of wij kunnen helpen. Zo ook bij Faith. Faith is 17 jaar en doet het super goed op school. Haar moeder staat er alleen voor met 7 kinderen. Faith zit in het examenjaar en haar moeder kan het schoolgeld niet meer opbrengen. Zonde want Faith is een vechter en haalt goede resultaten. Ze kan verschil maken als ze maar de kans krijgt om haar school af te maken. Aangezien we een paar schoolverlaters hadden, kunnen wij haar helpen om haar studie af te maken. Ze is super blij en wij ook. Al is het wel vreemd dat we deze student niet echt kennen. Alle studenten in ons programma hebben we een band mee. Zij zijn op een bijzondere manier op ons pad gekomen. Haar kennen we alleen van een foto en een verhaal. Aan de andere kant ook mooi om te zien hoe Kate alles oppakt. Trots op haar en dankbaar voor alles wat ze doet voor de stichting.

Ook gaat ze door met de Jeugd Alpha. Elke vrijdag is het raak in de studiehal. Na iedere keer krijgen we leuke foto’s en filmpjes doorgestuurd!

Nog een mooi verhaal als aflsuiting. Toen we in Oeganda waren kwam Jjaja Aad (sorry voor de rare naam, maar we hadden voor alle oma’s een bijnaam ;-) naar ons toe. We sponsoren een paar van haar kinderen en kleinkinderen en zijn altijd betrokken met haar leven. Ze heeft een zwaar leven achter de rug. Naast haar man heeft zij ook 8 van haar 13 kinderen verloren. Vreselijk. Ooit is er door een prachtige gift van Rosalie en Iris een nieuw huisje gebouwd en heeft ze 2 geiten gekregen (1 ervan was Aad, vandaar haar bijnaam). Ze vroeg ons in april of we haar konden helpen met een klein startkapitaal voor het opzetten van een handeltje. Ze kan vanwege haar rug niet meer op het land werken en wil graag houtskool verkopen vanuit huis. We hebben bij terug komst in Nederland geholpen met een klein startkapitaal. Kate heeft dit verder met haar afgehandeld. Binnen no time was haar handeltje verkocht en kon ze zo weer door. We hopen voor haar dat dit lekker blijft lopen en dat ze hierdoor in eigen onderhoud kan blijven voorzien.

 

 

Tag: 
nieuws