Nieuwsbrief december 2015

Oliebollen en appelflappen

Op dit moment zijn onze vrienden Ronald en Silvia zich druk aan het voorbereiden voor de oliebollenactie die morgenochtend vroeg van start zal gaan. In het begin van dit jaar (net na de oliebollen) ontstond dit plan al om op komend oudjaarsdag oliebollen te gaan bakken voor The Pearls of Africa.

Afgelopen week tijdens de gezellige bestuursvergadering die ik nu ik in Nederland ben ’live’ heb kunnen voorzitten, keken we met zijn allen terug op het afgelopen jaar. We kwamen tot de conclusie dat het bestuur de luxe positie had om het afgelopen jaar toe te kunnen kijken hoe het geld bijna als vanszelf binnen kwam. De oliebollenactie bleek een startsein te zijn voor andere mensen die ook spontaan een actie gingen verzinnen voor The Pearls of Africa. Ieders talent werd ingezet om zoveel mogelijk geld op te kunnen halen voor de mensen in Uganda. Zo werden loom armbandjes gemaakt om te kunnen verkopen, door weer anderen werden de klinkers uit de straat gefietst om zoveel mogelijk kilometers te maken, er werden spullen en koekjes verkocht voor het goede doel, er werd een statiegeld bonnen actie op touw gezet en soms was het genoeg om ‘slechts’ je getuigenis te geven over je belevenissen in Uganda om zo anderen te bewegen spontaan ‘een duit in het zakje te doen’.

Iedere keer weer bezorgde het ons kippenvel toen we op de hoogte werden gebracht van de acties en welk bedrag ermee opgehaald was. De betrokkenheid van iedereen gaf ons het gevoel dat we er het afgelopen jaar niet alleen voor stonden en dat voelt ontzettend goed!

Met jullie inspanning hebben we het afgelopen jaar ervoor kunnen zorgen dat vele mensen in Uganda een kans hebben gekregen op een betere toekomst. Zo heeft The Pearls of Africa momenteel 13 sponsorkinderen waar we zorg voor dragen. De kinderen kunnen dankzij jullie nu naar school. Ook de families die voor deze kinderen zorg dragen, worden daar waar nodig dankzij jullie ondersteund. The Pearls of Africa draagt dankzij jullie bij aan jonge kwetsbare moeders die een vakopleiding krijgen aangeboden en bij andere families hebben we dankzij jullie de woonsituatie kunnen verbeteren. Een compleet huis werd gebouwd voor een grote familie die op straat werd gezet. Een ander huis werd gebouwd voor een gezin waarvan het huis op instorten stond. Bij weer andere families hebben we daken gerepareerd, vloeren aangepakt en ramen geplaatst. Dit alles om ervoor te zorgen dat ziektes minder kans hebben om toe te kunnen slaan. Tenslotte hebben we zieke mensen mogen helpen te genezen door ze naar een ziekenhuis te brengen. Wij willen iedereen die heeft meegeholpen aan welke actie dan ook enorm bedanken voor hun inzet! Onze speciale dank gaat ook uit naar de mensen die gehoor hebben gegeven aan een actie door te doneren, dankzij jullie is elke actie een succes geworden!

De oliebollenactie gaat net als de andere acties weer een een groot succes worden, daar ben ik van overtuigd! Want zeg nou zelf, na het lezen van deze nieuwsbrief smaakt die oliebol of appelflap morgen toch net iets beter dan vorig jaar, toch?

Onze wens voor komend jaar is dat we samen met jullie hulp net als dit jaar weer veel mensen kunnen gaan bereiken! Daar gaan wij ons stinkende best voor doen, jij toch ook?

Wij wensen iedereen een hele gezellige jaarwisseling en een mooi 2016!

Liefs,

Familie Kwint

 

 

oliebollen bakken!
Ook Noa heeft meegeholpen met bouwen.
Finn inspecteert de vordering van de bouw.
Het dakloze gezin is dolblij met het eindresultaat!
Mohammed, Shaban en Shalifa kunnen weer naar school!
Jonge kwetsbare moeders leren truien te breien.
De gebroken schouder van Nicolas kon worden gezet.
Tag: 
nieuws

Reacties

Lieve Rem en Jo,
Deze nieuwsbrief is goed te lezen, beter dan de kleine lettertjes van de vorige. Ik ben super trots op wat jullie allemaal hebben gedaan voor jullie medemensen in Uganda en dat ik mijn kleine steentje bij heb mogen dragen hierin. Nu geniet ik nog even van jullie aanwezigheid hier en zal het dan weer met de appjes en de Skype moeten doen maar dat geldt voor jullie natuurlijk ook. Het is zeker meer dan waard als ik zie wat jullie in een jaar tijd hebben mogen bereiken met jullie inzet en dank zij Gods hulp. Genieten jullie nog maar even lekker van alle luxe hier in ons kleine landje.
Kus mama Trudy