Koningsdag 27 april 2016

Koningsdagopbrengst voor the Pearls of Africa ruim €1600,- !

Op Koningsdag 2016 hebben we met een groep mensen uit de Evangelische gemeente De Brug en nog een aantal vrienden onze spullen verkocht voor de stichting The Pearls of Africa.

3 jaar geleden vertrok de Familie Kwint vanuit Nieuwkoop naar Uganda om hun liefde te delen en zich vol overgave in te gaan zetten voor de mensen die wonen in de arme dorpjes rondom Jinja, de tweede grootste stad van Uganda.

Met hun Stichting, www.thepearlsofafrica.nl, werven Remco en Joanne Kwint fondsen om projecten te realiseren op het gebied van scholing, medische zorg, woonomstandigheden en voorlichting voor kansarme kinderen.

Ons doel was om het mogelijk te maken dat een aantal kinderen (weer) naar school zouden kunnen gaan.

Dus daar gingen we dan. De gang vol met spullen. Uit onze eigen huizen en volop gedoneerd. Auto's werden tot het randje toe volgeladen. En de wekker op half 6, want we wilde het beste plekje hebben voor de verkoop. De weersverwachting zag er niet best uit, maar wat is nou een ochtendje in de regen als daardoor een aantal kinderen naar school kunnen. En uiteindelijk viel het weer reuze mee. 1 klein regenbuitje hebben we gehad en verder was het prima met af en toe een lekker zonnetje.

Het was een gezellige ochtend met vele leuke ontmoetingen met de mensen in Nieuwkoop. En omdat door de slechte weersverwachtingen de concurrentie niet zo groot was hebben we alle cupcakes verkocht, was de grabbelton leeg, de lootjes verkoop uitverkocht en liep de verkoop heel goed.

Sommige mensen waren zelfs bereid wat extra te betalen voor het goede doel, andere waren zelf spullen aan het inkopen voor andere goede doelen dus dan hielden we de prijs laag. 

Maar met elkaar hebben we samen met wat spullen die we via marktplaats verkocht hebben € 1632,45 opgehaald. Dat is toch een prachtig resultaat. 

Met dit geld kunnen Ikoru, Backu, Abdu, Jisca, Gloria en John hun basisschool tijd helemaal afmaken en bovendien krijgen ze iedere dag een goede lunch. Wij wensen hen een prachtige zorgeloze basisschool tijd toe!

 

 Rosalie is er klaar voor!